Intézménybemutatás

A jelenlegi Sárbogárdi Mészöly Géza Általános Iskola Szent István Tagiskolájának építése az 1920-as évekre vezethető vissza. Először református elemi népiskolaként működött, ekkor kapta az Alsótöbörzsöki Iskola elnevezést. Átépítések – legfőképpen bővítések – az 1930-as években kezdődtek.   

A további újítások az 1991-es évben folytatódtak, nagy hangsúlyt kapott akkortájt is a parkosítás, a zöldesítés, a cserjék és a fák ültetése mind az iskola, mind a könyvtár és az ebédlő környékén.

1997-ben a III. sz. Általános Iskola névadási ünnepélyén elnevezésünk ÁMK Szent István Általános Iskola névre változott, majd 2007. szeptember 1-től – a Mészöly Géza Általános Iskolával történő összevonás után 2012. december 30-ig a Központi Általános Iskola, Óvoda, Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat Szent István Tagintézménye nevet viselte. 2013. január 1-jétől él a jelenlegi nevünk: Sárbogárdi Mészöly Géza Általános Iskola Szent István Tagiskolája.

Töbörzsök, Sárbogárd egy viszonylag elszigetelődött területe, az iskola ennek a zárt közösségnek fontos bázisát jelenti. Az emberek barátságosak, kedvesek, mégis az idegenekkel szembeni bizalmatlanság érezhető rajtuk.

Mellékletek:

  • Az Új Magyarország fejlesztési tervének táblája iskolánk falán
  • ÖKO iskola oklevele