Télutó a töbörzsöki iskolában

Január 23-án különösen jó hangulatú, remek zenével, ízletes vacsorával és sok vidám résztvevővel zajlott a Szent István Tagiskola szülői munkaközössége által rendezett pótszilveszteri bál. Az estet megelőzően a vacsoravendégek és az érdeklődők részesei lehettek a késő délutáni műsoros előadásnak, ahol tanulóink meséltek, szavaltak, táncoltak, és hangszeres előadásukat is élvezhettük. SzMK elnökünk: Erlichné Vörös Zsuzsa és segítői fáradhatatlan és hozzáértő szervezésének, lelkes munkájának köszönhetően a Patkó Csárdából a hajnali órákban minden vonatkozásban elégedett vendégek távoztak: áttáncolták az éjszakát, s mintegy száz tombolatárgy is gazdára talált.

A rendezvény bevétele is remekül alakult, melyet tanulóink javára fogunk fordítani. Három hét elteltével – ismét a kedves szülők segítségével és aktív részvételével – igazi farsangi pompa töltötte be az iskola falait. Hercegnők, tündérek, szellemek, pillangók, varázslók, cicusok, vadászok, tudósok vonultak fel lelkesen, és élvezhettük néhány felsős osztály bemutatkozását is.

A zsákbamacska és a tombola izgalmai sem maradhattak el. Gyorsan fogytak a kedves szülők által készített fincsi sütemények, pogácsák. Az osztályok saját termükben különféle játékokat játszottak. A farsang nálunk mindig remek hangulatú, de ez a mostani emlékezetes marad a szuper jó zene miatt is, amelyet Kasza Máté és Bihary Erik 8. osztályos tanulók válogattak és szolgáltattak. A február eleji szülői értekezleteken szép számmal megjelent anyukáknak és apukáknak köszönettel tartozunk, amiért figyelemmel kísérik munkánkat, és készek együttműködni velünk. Meggyőződésünk, hogy együtt, egyfelé haladva tudunk a legtöbbet tenni gyermekeink érdekében. A dolgos hétköznapok is jól alakultak: a felsős tanulók a kétfordulós házi helyesírási verseny első részében ügyesen teljesítettek, a második fordulóra pedig szorgalmasan készülnek. Részt vettünk a miklósi iskola által meghirdetett Szemere Gyula helyesírás versenyen és beneveztünk a cecei általános iskolában tartandó Illyés mesemondó versenyre is.

Drámacsoportunk és az ügyes Töbörzsöki Táncos Talpak az április 14-i bemutatóra készülnek. Mindannyiunkat büszkeséggel tölt el, hogy alkalmazotti közösségünk két tagja február hónapban minősítő eljáráson vett részt. A kolléganők eleget tettek az elvárásoknak mind a rátermettséget, mind a szakmai hozzáértést illetően. Ez ékes bizonyítéka annak, hogy birtokában vannak a tanítói-tanári pályához szükséges pedagógus kompetenciák kritériumainak. Lassan a ragyogóan színes farsangi dekorációt a március 15-i eseményeket idéző nemzeti színű, ünnepélyesen szép forradalmi jelképek váltották fel. Az iskolai ünnepélyen a gyermekek érdeklődő figyelemmel hallgatták végig a 3. és 7. osztályos tanulók gondosan összeállított műsorát.

Minden szereplő dicséretére válik komoly hozzáállása, a megemlékező szövegrészek, versek hibátlan elmondása, az ünnepi hangulat megteremtése. Mindezért köszönet és elismerés illeti Pintérné Illés Anna és Kaszáné Szászi Edit tanárnő munkáját is. Március 16-án reggel 8 órára nyílt tanítási napra hívtuk – és vártuk – a kedves szülőket, nagyszülőket. Örömünkre szép számmal megjelentek, ez egy újabb alkalom és lehetőség volt közös tevékenységeink elősegítésére és erősítésére. Közben aulánk „boltozatán” – Benedekné Bereczk Gabriella ötlete és tevékenysége nyomán – megjelentek a nyarat hozó kedves kicsi fecskék, a felhők között „röpködve” idézik az igazi tavasz kezdetének közeledtét.

Ezt mi sem igazolja jobban, mint a hamarosan érkező tavaszi szünet, amelyet követően az utolsó nagy erőpróbák következnek. Tanulóink készülnek a nyelvi és a matematika-szövegértő kompetenciák megmérettetésére és az év végi jó érdemjegyek megszerzésére.

Juhász Jánosné tagintézm. vez.

Évfolyam: 

hirkategória: